I love sleep. My life has this tendency to fall apart when I’m awake

Jag saknar någonting. Jag blev fel någonstans. För jag tror inte att det är hälsosamt att bryta ihop så smått vid minsta nederlag, när räkningar krånglar eller när man riskerar att uteslutas ut en bostadskö. För hur klarar alla andra människor sånt? Jag tror inte att jag byggdes för att klara av vuxenvärlden. Min läkare L.L. sade, efter hela Sahlgrenska-incidenten att jag var så stark, men ändå så bräcklig. När jag gick därifrån kände jag mig mest förolämopad. Bräcklig? Det låter så… som Freuds hysteriskor. Och nej tack till det. Men hösten gick ju trots allt så bra. En trevlig grupp människor, bra lärare, fin ny stad och jag hade energin att hänga med. Trots allt. Och det var ju det min läkare menade, att jag trots höstens känsla av att mitt hjärta bytts ut mot en isklump, orkade.

Just nu väntar jag på en remiss. Och försöker ha tålamod (något som jag annars inte begåvats med, men vad kan man göra?) Bestämde på eget bevåg att skita i ”ett litet piller per dag”. Är lite smått livrädd för vad som kan rekommenderas när remissen väl gjort sitt jobb och jag erhållit en alldeles egen tid. Hur mycket av min sinande energi förväntar de att jag ska orka donera? Är visserligen medveten att jag skulle bli den som skulle få ut en vinst av det, sluterligen, men om man bara kan se kortsiktigt då? Blir det värt det?

Hoppas, som alltid, på en ny start i höst. Journalistik är ju trots allt en del av THE (skrämmande) framtidsdrömmen. Så kan inget annat än att försöka KEEP CALM AND CARRY ON.

Jean Marais i en scen från Jean Cocteaus Orphée

Ps, gillar egentligen inte Hemingway (lite för mycket macho-actionman över honom.) Men citatet som jag lånat har en känslighet över det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s