Ett smakprov i väntan på sömnens intåg

Just nu arbetar jag på att somna. Varje natt är ett krig mot min egen hjärna. Saknar Göteborg och midnattsfika på Tintin. Och tror jag lärde mig nått om mig själv, när jag och min fikakamrat Martina, vid kanske fyra tiden, halvt bestämt oss för att gå direkt till lektionen. Så, vi läste upp svenska 40-talist poeter som tog itu med andra världskrigets fasor på sitt sätt. Men jag minns dikterna. Ganska väl. Där bland koppar med varm choklad, städande cafébiträden och en dimma som väcklar ut sig över universitetets gräsmatta. Det var en iskall natt.

Hur som helt, tanken var att detta inlägg bara skulle bli en slags teaser. Imorgon vill jag nämligen skriva den fasansfulla Hans Bellmer och den tragiska Unica Zurn. Och så ska jag lägga upp lite fina bilder från fina Paris.

Ps, vi gick för i övrigt till lektionen. Ungefär lagom till att vi lämnade cafet började jag sakna sängen, och ögonlocken vägde ett halv ton. Minns dock ingenting av lektionen, och vi smet från klassrummet under halvleksvilan …

En tanke på “Ett smakprov i väntan på sömnens intåg”

  1. Saknar också Gbg och midnattsfika! Förstår inte hur tiden kan gå så snabbt, det var rätt länge sedan nu. Vem vet, kanske är vi där igen i samma sits. Även om det kan gå tjugo år innan dess. Vore föresten kul om du har möjlighet att gå på Bokmässan i slutet av september. Men allt är ju bara tid och pengar. Ibland kan man nästan tro att det är samma sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s