På drift/På väg/On the road

Läste på imdb på kommande filmer, inför Stockholm Filmfestival och snubblade in på titeln On the Road, tänkte inte vidare men sedan gjorde jag kopplingen. Herregud, hade ju helt glömt bort att den har filmatiserats. Ingen mindre än Sam Riley ska spela Sal Paradise (aka Neal Cassady) och någon Garreth Hedlund som Dean Moriarity (Kerouac själv). Kristen Stewart och Kirsten Dunst (spelar Cassadys fru Carolyn) i de större kvinnorollerna, Tom Sturiddge (såg honom i en psykologisk thriller i helgen där han var super creepy) som Carlo Marx (känd som Allen Ginsberg), Viggo Mortensen (William S. Burroughs), medverkar gör även bästa Steve Buscemi. Regisörens namn är Walter Salles, ett namn som inte sade mig något – men han ligger bakom det fina projektet The Motorcycle Diaries. Så förhoppningsvis kan filmen bli riktigt bra, och det gör mig väldigt glad att det inte är en Hollywood-film så. Premiär verkar det inte bli förrän efter årsskiftet, men den är i alla fall färdig, och jag kan inte vänta!

Tills filmen kommer upp på svensk bio ser jag istället fram emot att se Viggo Mortensen spela  Freud i A Dangerous Merhod, Sean Penn som pensionerad glamrock stjärna i This Must Be The Place, liksom Steve McQueens senaste film Shame.

Från vänster: Cassady, Kerouac, Ginsberg och Burroughs
Lucien Carr, Kerouac, Ginsberg och Burroughs

Dessutom hittade jag detta citat på en sida om författarna: ”I’ve received a few inquiries about Lucien Carr since the release of Gary Walkow’s docu-drama, ”Beat”, about the life of William S. Burroughs and Joan Vollmer, played by Keifer Sutherland and Courtney Love, respectively.” Har aldrig hört talas om – men det behöver ju inte betyda något negativt. 

Kan jag också få lägga till en klagan över att de döpt om På drift till På väg i den nya svenska översättningen, gillar det inte.

Nu känner jag väldigt mycket för att se om Howl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s