Vad har hänt?

Så vad gör man när en förkylning, och lite annat sånt kul krockar med Sverige-matchen? Jo, jag spelade in matchen och börjar lördag-morgonen med lite Sverige-England. Och spolade stora delar av första halvleken, för att den var skittrist. Men jag överlever förlusten, för turligen är jag både anglofil och frankofil, så jag fortsätter att heja på gruppvännerna.

Igår publicerades ju också Sommar-pratarna, och den som jag mest ser fram emot är Daniel Sjölin. Jan Scherman kan nog också bli intressant, trots att jag finner honom ganska osympatisk, och herr Sangin som arbetar som IT – och – telekommunikationsminister i Afgahnistan – vilket låter som en väldigt intressant post. Åh, och Magdi Abdelhabi, som arbetat som utrikeskorrespondent för BBC.

Och efter att spenderat gårdagen med att streama avsnitt av den brittiska serien Who Do You Think You Are? (alltså Vem tror du att du är?), det var Martin Freeman, Jeremy Irons och Stephen Fry, och ska försöka att spendera lite av sommaren åt släktforskning, mest specifikt om min morfars familj, då han kom från statarbakgrund, något som han aldrig ska ha velat tala om, vilket säger en del. Och statarna är intressanta, om inte annat för hur historiskt bortglömda de är. Kommer inte ihåg vem det var som sade det, men denne kallade dem Sveriges slavar, vilket de ju var. Så varför läste vi inte en rad om det i skolhistorian?

Dessutom har jag inte kunnat släppa Sherlock Holmes riktigt, så lite fler avsnitt av den nya miniserien, vidare till några av novellerna här och där, såg om Downey Jr-Sherlock, men också några serie avsnitt med Jermey Brett i huvudrollen (en favorit.) Jag antar att det är därför Sherlock Holmes är så kul att upptäcka, för det finns så himlans mycket – så många noveller, och så många olika fimatiseringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s