I teknik helvetet

(The Vaccines – Teenage Icon)

Hade hoppats kunna få svar idag, men måste nu vänta till och med måndag. Min hösts framtid ligger där vilandes på en telefonsvarare över helgen. Jag som knappt hade tålamod de där tre timmarna under eftermiddagen, som slutade med att jag somnade av utmattning, för att sen vakna av min telefonsignal i skepnad av This Charming Man. Lyckades samla mig, men har fortfarande inga svar.

Skriver detta för i övrigt från min nya dator. Eller ny, och ny… Fick den i födelsedagspresent i mars, sen bestämde den sig för att strejka i maj och sedan dess har det påståtts att den legat på lagning. Så idag, äntligen, fick jag promenera mot webhallen, där den förvarades, vilket visade sig vara min version av helvete. Gräslig stressande musik (en tanke som fick mig att känna mig ytterst medelålders) och horder av högljudda 14-åriga pojkar som slogs framför skärmarna med tv-spel. Dessutom, när mitt nummer kom upp på den digitala-displayern så gick jag fram mot en ung man som ändå såg relativt vänlig ut. Men jag upptäckte då en sak. Disken som han, och alla andra anställda, stod bakom var formad som ett stort L, och vad jag märkte var då att utrymmet bakom disken var upphöjt med kanske 20 centimeter. Som om man inte känner sig tillräckligt mindre vetande när man kliver in i en teknikaffär som kund! Aldrig mer! Nu: bojkott. Om det inte handlar om att får kunden att känna såg underlägen så säg…

Så bland hojtande finniga tonåringar satte jag mig i protest ned med näsan i en poesibok jag hade med mig. Och i plötslig inspiration av dess öppningsmening antecknade jag i hast ned en egen dikt på första sidan av herr Johanssons debut Kapslar. I bläck. Mina anteckningar är nu en permanent del bland författarens egna ord… och sen kom mitt nummer upp på skämen. Ska arbeta klart dikten imorgon, för att sen lägga upp den här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s