Fredag, lördag, söndag och måndag

1. En tanke slog mig i fredag, på väg hem från Danderyd, och någon gång under dagen hade mitt mobilbatteri dött. Minns inte ens senaste gången jag åkte kollektivtrafik, själv, men utan min musik. Och det finns flera orsaker egentligen det det, men där och då kom jag på ytterligare en. Folk är mycket mer intressanta när man inte hör samtalen de har med sina medtrafikanter, eller på mobilen, utan när man fantiserar om dom. Och visst, det låter en aning cynisk – folk är intressantare i ens huvud, än i verkligheten. Men där är de mer sympatiska, mer vältaliga. Och man kan utifrån vissa förutsättningar gissa vad de jobbar med, vart de är på väg, förhållandet till den de sitter bredvid eller pratar i telefon med. Bara en tanke.

2. Skulle hämta ut mina svindyra mediciner från Apoteket, och annan annan sak slog mig  – tänk om man via lagändringar etc, skulle tvinga läkemedelsföretagen och lobbyister, och andra som tjänar storkovan på de sjuka, att ge en viss procent av sin vinst, till de länder där stora delar av befolkningen inte har råd med ens de (för oss) vardagliga mediciner,  eller de viktigaste – som AIDS bromsmediciner, eller vaccinationer. Det vore nått.

3. Har äntligen införskaffat Caitlin Morans Who To Be a Woman. Och hur underbart är det inte när man hittar en bok, som man börjar läsa redan på vägen hem, och väg hemma går den bara inte att släppa? Från en fåtölj till en annan, lägga sig på sängen och läsa, och sen krypa ned under täcket, och näsan försvinner aldrig från boksidorna. Den löser en del feministiska knutar som jag haft problem med, lär mig en del, inser en del, och bäst av allt är det så jäkla kul. Alla borde får läsa den här när de börjar 6-7:an någonstans. Tror att de skulle kunna hjälpa mot förvirringen och osäkerheten man upplever då. Och inte bara tjejer, tror den kan vara lika givande för en ung kille. Planerar att läsa klart den ikväll, och kan sen här ta upp vad som gör den så viktigt, och varför alla yngre borde läsa den.

4. Ser fram emot nattens upplösningen av USA:s presidentval. Och kan bara hålla tummarna att Barack Obama kommer ut som vinnare. Minns inte vem det var som sade – men någon politisk expert, som menade att Mitt Romney var värre, mer höger, än Nixon, Reagan och Bush. Vilken mardröm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s