Bilden av Kvinnan

Citatet som lite smått gjort min dag:

Every girl is expected to have caucasian blue eyes, full Spanish lips, a classic button nose, hairless Asian skin with a California tan, a Jamaican dance hall ass, long Swedish legs, small Japanese feet, the abs of a lesbian gym owner, the hips of a nine-year-old boy, the arms of Michelle Obama and doll tits. This is why everyone is struggling.

-Tina Fey

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 reaktioner till “Bilden av Kvinnan”

  1. Visst har hon rätt. Men vem är det som skapat den bilden, tror du? Är det så givet att det skulle vara männens fel, menar du. Skulle det vara så otroligt om det faktiskt är kvinnan själv som skapat den bilden? Naturligtvis är ytfixeringen större i USA också, så kan vara bra att komma ihåg.

    1. Jag tror inte alls att det är helt och hållet ”mannens” fel, eller att svaret på varför det är som det är, är så givet. Minns en diskussion från gymnasiet som i princip mynnade ut i att tjejerna ville vara pinnsmala etc, och allt sånt där, medan killarna ville ha en flickvän med en normal kropp, ej Hollywood och porrindustrin. Någon vetenskaplig studie, som jag tyvärr inte minns detaljerna kring, visade att när kvinnor ser en annan kvinna spenderas mer tid på att titta på den andra kvinnans kropp, än vad männen gjorde. Så nej, tyvärr är det inte alls så enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s