Ny katt, får jag presentera Kandinsky?

Har nog inte berättat om det här, men de senaste veckorna har vi besökt katthemmet några gånger i veckan, för att försöka hitta någon katt som kan kommer överens med Simon. Och katthemmet för i övrigt är det vid Telefonplan, som min familj har köpt katter därifrån förut. Personerna som jobbar där är alltid jättetrevligt och älskar katter. Många är volontärer. De brukar har loppisar och öppet hus några gånger per år, då man kan komma och kolla, om man inte är så intresserad av att köpa en katt, utan mest vill titta. Alla pengarna går självklart tillbaka till katthemmet. De ska flytta, antagligen i början på nästa år, ut till Skuru, så det blir en bit. Om man är intresserad av att kolla på en katt (för att köpa) kan man komma dit på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar, mellan klockan 18-20:00. Hur som helst, för två veckor sedan bokade vi en katt där som heter Cartier (fånigt namn), han är lite avvaktande och kommer från en kattkoloni. Det är sådana katter som behöver en kattkompis för att lära sig att människor inte är så farliga. Och onsdag skjutsade de hem honom till oss. Eftersom har en lite rädd efter den stora förändringen håller han hittills till under köks- eller vardagsrumssoffan, för att göra små upptäcktsfärder under kvällen, när det är tystare.

1409530609967

En bild jag tog på katthemmet (svartvit för att ljuset därinne var så hemskt.) Att köpa en katt från (det) katthemmet kostar 1500 kronor, men det betyder i många fall att du faktiskt räddar den katten. Om jag minns rätt så finns det 100.000 hemlösa katter i Sverige, som riskerar att avlivas om ingen vill ha dem. Cartier, som jag istället kallar Carter eller Kandinsky (Vasilij Kandinskij, älskar hans konst, och dessutom hade han synestesi, vilket är väldigt intressant), är två år gammal och har varit på katthemmet sedan i april/maj. Det är alltid svårare att hitta hem åt katterna som är lite skyggare eller mer avvaktande, samt de som är äldre.

20140711_211506

Så här ser Simon ut för i övrigt (liggandes på mitt bolltäcke, vilket han älskar), tror inte jag har visat honom alls, vilket ju inte alls är acceptabelt.

Kan vi alla enas om att katter är det bästa som finns i världen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s