Jag hatar ekonomi

Just nu hatar jag den nuvarande delkursen i Stat, marknad och välfärd, ganska mycket, av en rad olika skäl. Det är en delkurs som helt och hållet består av seminarier, utan en endaste föreläsning. Den fokuserar dessutom delvis på ett av mina värsta ämnen – politisk ekonomi och marknadskrafter. Och allting kolliderar den här veckan. Vi har tre seminarier bara den här veckan, med tre individuella uppgifter, som dessutom följs av ett grupparbete på måndag nästa vecka. Det i måndags gick okej, och PM:et blev bättre än vad jag först trodde. Det till på torsdag går bara inte. Det är marknadsekonomi – på engelska, ett ämne som jag knappt förstå på svenska om jag läser om det på svenska. Jag vet inte hur jag ska skriva om det, för jag har inget utvecklat vokabulär på detta ämne. Och hela tiden tänker jag – jag måste få klar den här uppgiften idag så jag kan börja imorgon med den till på fredag. Det är så frustrerande. Den stressigaste veckan måste det handla om detta ämne.

Det känns som att jag inte ens får en chans att försöka förstå det. Så jag kommer lämna in ett ofärdigt PM. Vilket inte har hänt hittills. Om vi bara hade fått en föreläsning per ämne (stat, marknad och välfärd) så hade man ju åtminstone fått en chans om detta är helt nytt för en. Jag försöker släppa det. Låta den här uppgiften förbli oklar, och försöka få ut något av seminariet trots det. Kanske till och med prata med lärare efteråt, hon verkar väldigt vettigt. Vi har för i övrigt två kvinnliga (något universititetstitel) lärarpersoner, vilket är första gången. Jag vill bara att den här delkursen överstökad, trots att det är ganska långt tid kvar (salstenta 28:e).

Jag känner mig irriterad och frustrerad på mig själv. Helt irrationellt. Jag känner att jag borde klara det, trots att alla förutsättningar är totalt värdelösa. Det är så svårt att inte känna mig stressad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s