Sakerna jag önskade av 2015.

light, night, and fireworks-bild

Idag är år 2015 sista dag, och jag tänkte sammanfatta utifrån min egna lista jag brukar skriva varje år. Jag tror jag kan ha nämnt om det tidigare här, men jag gillar inte nyårslöften. Jag tror inte att de ger så mycket, möjligtvis en liten push under januari månad, men sen sipprar energin och engagemanget ut, och byts istället ut mot skuld för att man inte gjort allt man tänkt göra. Att man har inte blivit den där bättre människan.

Dock brukar jag ändå skriva en lista inför det nya året, och jag brukar kalla den ”Saker jag önskar av xxxx”. Listan har jag som ett dokument, som alltid ligger framme på skrivbordet på min laptop, så jag kan kolla det när jag vill. Tanken är att det är saker jag kan jobba på hela året, inte bara i början av det. Och eftersom det nu är slutet av december har jag gått igenom förra årets lista, och skrivit klart nästa års (typ). Jag tänkte jag kunde dela med mig av en del här. Jag måste ändå säga att det gått ovanligt bra, och jag tror det speglar att jag mått ovanligt bra. Jag har lyckats med nio av 13 punkter. Bland annat att läsa mer, minst en bok i månaden, har istället läst 30 böcker i år. Det har varit svårt för mig att få igång läsningen när jag inte pluggar litteratur, det var ju så mycket lättare då. Men jag har läst flera riktigt bra böcker i år. Jag ville även att få ordning på träningen, komma igång med konditionsträning igen, och få in det även när det är mycket i skolan. Detta gick inte alls under vårterminen, men under hösten har det istället gått jätte bra. Vi har ju ett träningsrum i huset, och dit fick vi ett löpband i slutet på sommaren, så sen dess har jag sprungit, 2-3 gånger i veckan, även under tenta plugg veckorna. Flera av punkterna berörde att återuppta olika kreativa sysslor, och det har väl kommit igång först de senaste två månaderna. Har köpt en nytt teckningsblock, ett väldigt gulligt litet akvarellset, liksom block med akvarellpapper. Och två penslar. Har alltid avskytt akvarell tidigare (det verkade så komplicerat och teknisk), men jag böjar komma in i det, och gör små skissar. Om någon vill lära sig mer om akvarellmålning rekommenderar jag varmt denna blogg. Har även lärt mig kameran (tillräckligt i alla fall), och har använt den en del. Även skrivandet. Och såklart studierna – där punkten var ”Få studierna att fungera. Ta emot hjälp och stöd om jag behöver.” Vilket jag ju gjort, och det har gått bättre än vad jag trodde var möjligt, även om det varit svårt. Jag reste i somras (till Marocko), vilket också önskade. Jag har även slutat äta mjölk/grädde/yoghurt, etc, och ersatt det främst med havremjölk och dylikt.

Till då vad jag önskar av nästa år – och det som känns viktigast är att journalistik studierna ska fungera. Vilket känns som lite problematiskt just nu, eftersom jag känner mig så trött och det kommer nu vara heldagar i skolan. Hur ska jag orka? Första steget är att få en läkartid. Jag vill även fortsätta med att det kreativa som jag kommit igång med igen, bli bättre, göra det mer, etc. Jag vill gå en yogakurs. Det finns en yogastudio precis där jag bor, så det vore nog bra. Jag behöver något som fokuserar på andningen, och i och med det är avstressande. Jag har ju dessutom upptäckt att jag tycker att yoga är väldigt roligt. Just nu använder jag mig av videos på Youtube, främst Yoga with Adrianne, och de är jätte bra, med det vore kul att se till att jag faktiskt gör det rätt också. Jag vill också ersätta de sista produkterna jag använder som är testa på djur, med andra märken, och på samma spår hitta veganostar jag gillar. Jag vill också gärna resa någonstans i sommar, kanske till Sicilien? Det är sammanlagt 17 punkter på den nya listan (fler små saker än förra året), och det är till och med möjligt att jag kommer lägga till fler saker. Men det är en bra början, och något att verkligen arbeta på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s