Journalistik rivstart.

DSC00390

Ursäkta det smutsiga fönstret

Det har varit fullt upp sedan journalistiken började för snart tre veckor sen, och har hunnit med ett seminarium, två grupparbeten, språkövningar, en referatskrivning och imorgon är det redan dags för salstenta nummer 1(!). Herregud. Detta är en introduktionskurs till journalistik, och den är verkligen i det rörigaste laget, allrahelst med tanke på att den bara är tre veckor lång. Klassen är så där hiskligt stor som de brukar vara när det rör sig om a-kurser, så man lär väl ha koll på de flesta när det är dags för sommaruppehåll. Och jag höll nästan på att glömma bort det allra stressigaste förutom den kommande tentan – att vi dag ett blev tillsagda att vi skulle börja leta praktikplats till i maj, så fort som möjligt. Vi fick redan på denna praktik när vi välkomnades till journalistikprogrammet för ett år sedan, och jag har i princip oroat mig för detta sen dess. Men – redan innan första veckan var slut lyckades jag hitta en plats inte för långt från Stockholm (man skulle egentligen ha den mer ute i landet, men jag fick okej att göra det närmre tack och lov) – på Norrtelje tidning. Det var en sådan lättnad att ha fixat den så fort, men jag är ju ändå väldigt nervös. Allrahelst efter referatövningen, för det gäller ju att man har fixat det journalistiska skrivandet tills det. Och fy vad svårt det är att skriva rubriker! Men överlag tycker jag att det är jätte kul, om man bortser från att jag är så trött. Som tur var har jag läkartid snart så då kan det förhoppningsvis redas ut. Så snart som möjligt. Är bara så trött på att vara trött.

Tentan är alltså i morgon, och vi har en ledig dag att plugga på (idag alltså). Min hjärna uppskattar det inte. Dessutom anmälde jag mig till tentan för sent och fick inte godkänt att sitta i mindre sal, med mer tid. Så vi får se hur det går. Jag hoppas att min hjärna är på min sida imorgon, och inte stör sig allt för mycket på ljudet från de andra som skriver, flyttar stolar, etc.

Jag har sett Suffragette och Spectre på bio, men har inte orkat skriva om det här. Tyckte väldigt mycket om Suffragette, en fruktansvärt sorglig historia egentligen, och skådespelarprestationerna var utmärkta. Bond är alltid rätt kul att se på bio. För att vara actionfilm är de rätt enkla (både visuellt och handlingsmässigt), väldigt snygga och underhållande. Jag läste bara en bok i januari, och den var super kort verkligen, en poesipamflett (typ) som heter Baby Doll Under Ice av Katie Jean Shinkle. Lovar att skriva om den i månadsslutet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s