Lullaby.

Lånar dessa frågor från Emily Dahls fina fotoblogg. Sömn har blivit lite av en besatthet för mig, men så blir det väl om man varit insomniker under lång tid.

När brukar du gå och lägga dig?

Det beror helt på om det är vardag eller helg, och vilken tid lektionen börjar följande dag. Någonstans mellan 21:00 och 01:00.

När brukar du gå upp?

Om jag ska till skolan, för en morgonlektion, 2,5 timmar innan den börjar. Om det är helg – typ tio. Ibland senare om jag verkligen inte kunnat somna. Ibland tidigare.

Är du morgonpigg?

Nope. Om jag vaknar av klockan går min hjärna igång direkt, men inte mitt humör. Sen blir jag typ trött igen efter en timme eller två. Men vill helst inte prata med någon på morgonen.

Vad finns på ditt nattduksbord?

En av högtalarna till min vinylspelare, krämer för kroppen, ansiktet och läpparna, sömnmedicin, och just nu 20 (!) böcker, inklusive M-Train av Patti Smith, Sarah Kanes samlade pjäser på engelska, en introduktion till buddhism av Donald S. Lopez Jr, och Germine Greers Den kvinnliga eunucken.

Vilken låt är allra bäst att somna till?

Gillar inte att somna till musik längre, brukade göra det förr, då helst vissa lugnare och mer hypnotiska låtar av Black Rebel Motorcycle Club (Head Up High, Shade Of Blue, Suddenly, As Sure As The Sun).

Vad gör du i sängen innan du somnar?

Skriver dagbok. Läser lite. Lyssnar på Spanara, På minuten, Bästa minnet, ljudbok läst av Stephen Fry, eller Cabin Preassure.

Hur är din säng bäddad?

Med lakan från en blandning av second hand och Ikea. Fleecefilt. Bolltäcke.

Vad är ditt bästa sov-gott tips?

Som en person som sovit dåligt sedan i mellanstadiet så har jag prövat dem alla. Och tycker väl egentligen inte att någon av dessa faktiskt hjälper. Det krävs väl snarare en kombination av dessa. Öppet fönster och svalt i rummet (med tillräckligt varmt täcke), ingen koffein för sent eller för sen måltid, undvika data/mobilskärm, skriva av mig om jag är stressad, sömn-te, och antingen Bedtime yoga (från Yoga with Adriene) eller mindfullness. Då kanske jag kan somna inom en timme…

Hur sover du egentligen?

På sidan med knäna uppdragna.

Vad har du på dig när du sover?

”Siden” pyjamas. De är väl egentligen gjorda av något syntetiskt… Men ger känslan av de 50-tals pyjamasar som Paul Newman eller James Stewart brukade ha i filmer.

Hur är sin sovfrisyr?

Utsläppt, men om håret är nytvättat gör jag ibland en inbakad fläta för annars fastnar bara luggen i min feta ansiktskräm.

Vad har du för säng?

90-säng, som ursprungligen kommer från min farmor, och som är väldigt gammal.

Vad gör du mitt i natten?

Sover som oftast. Vaknar av en mardröm och känner mig stressad. Går upp på toa eller dricker vatten.

Hur gör du för att få ett mysigare sovrum?

Försöker plocka, men är dålig på det. Kläder och böcker har en förmåga att ta över. Men fina lakan främst, antingen rosa/blommiga eller blåa.

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?

Sover dåligt hemma, och sover ännu sämre borta. Kan knappt sova på flygplan även om jag inte sovit något natten innan. Kan alltså inte komma på något ställe.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s