Tillbaka.

Vad tycks om den nya designen?

Så det var nu några veckor sedan jag skrev här (igen). Men jag har varken velat eller orkat skriva. Förra veckan var bara för jobbig för att orka med något annat. Mamma blev sjuk och besöken på SÖS varvades med en ganska hektisk skolvecka. Hon mår mycket bättre nu, och fick komma hem förra fredagen. Delkurserna Layout och Foto har redan hunnit tagit slut, eftersom jag skrev klart de sista uppgifterna redan tidigt på onsdagen så har jag långhelg, tills nästa delkurs börjar nästa måndag. Välbehövligt. Kurserna var trots allt väldigt roliga då vi skulle intervjua varandra och skriva personporträtt utifrån dessa. På detta hade vi dessutom foto, en bild skulle tas till artikeln och sen redigeras. Hela artikeln skrevs sen in i InDesign, och såg ganska proffsig ut ändå.  En av sakerna jag hoppades på var att göra bra ifrån mig på fotokursen – men blev tyvärr inte nöjd med min slutliga bild. Jag skyller på ADD:n och min oförmåga att läsa instruktioner ordentligt. Bilden skulle vara liggande, men jag tog den stående. Den blev snygg, lite tråkig och fel. Därmed fick jag fota om den precis innan lektionen då vi skulle redigera artikeln, och det syns att jag var jäktad. Aja, gjort är gjort. Och man kan bara få g ändå. Men jag har ändå lärt mig lite mer om foto, och mer kan man väl inte önska. Allrahelst med tanke på hur lite tid vi hade. Jag skulle så väldigt gärna vilja gå en foto-kurs, få en chans att faktiskt kunna lära mig lite, och bli bättre.

Jag hade dessutom läkarbesök i måndags. Ett sånt där ganska värdelöst läkarbesök. Jag tror att jag var inne hos läkare i ca 7 minuter. Jag blir så arg på läkare som inte ger patienten tid att faktiskt bli undersöka, eller få säga vad de är oroliga över. Istället hann jag kort nämna att jag varit väldigt trött under en längre tid, och hon fixade blodprov. Sedan ställde hos sig upp, som för att signalera att besöker nu var över. Men jag var inte klar, och hon tycktes motvilligt sätta sig ned igen för att skriva ut ett recept. Blev så besviken när jag i fredags fick veta att blodsvaren så bra ut. Det hade varit så mycket enklare om det varit något med sköldkörteln som kunde fixas med tabletter, som slutligen skulle ge mig energin tillbaka. För jag är så fruktansvärt trött på att vara trött. Få väl helt enkelt boka en ny tid, och tvinga henne att göra nya undersökningar.

Annars? Fick vg på första journalistik tentan (!) och har ett nytt ärende med mitt försäkringsbolag. Jag har inte orkat läsa några böcker eller se någon långfilm på en månad. Jag har dock fastnat i Teen Wolf som är mycket bättre än vad jag trodde, och vilken påminner mig om Buffy vilket är trevligt. Musiken som spelats i mina hörlurar på väg till skolan har varit: skivan Out av det tyska bandet Die Nerven (som också sjunger på tyska), låten Sleep Paralysis av Bruce Gabriel (har beställt denna på vinyl eftersom den kommer med ett 50-sidor långt häfte dada-inspirerad text om sömnparalys), Creepoids låt American Smile (som påminner mig väldigt mycket om Black Rebel Motorcycle Club), Bullys skiva Feels Like, och Ariel Pinks låt Not Enough Violence.

song, andy warhol, and music image

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s