Ny vecka, ny start.

Måndag 13 februari

Jag mår ibland okej, och ibland sådär. Men jag försöker ändå inte vara supermedveten hela tiden om hur jag känner, för det kan i sig leda till ett sämre mående och att man drar för snabba slutsatser. Jag mår dålig nu, och tidigare, och igår -> jag måste därför vara deprimerad -> jag kommer alltid att må dåligt. Men överlag är det inte så farligt. Jag kan få det saker gjorda som jag behöver, jag kan fortfarande tycka saker är kul, men jag känner mig ju ändå mer ledsen än var jag gjort på länge. Det roligaste har dock varit att jag kom på att en ny säsong av Quite Interesting började visas i höstas, och jag har inte sett enda avsnitt. Stephen Fry är inte längre programledare, istället har han ersatts av Sandi Togsvik. Och jag var så skeptisk. Vilket också är orsaken till att jag inte sett det förrän nu. Men hon är lysande som programledare. Hon har många likheter i sin humor och stil med just Stephen Fry, men har inget av det där ”kvinnor är konstiga och jag förstår ingenting med dem” som han ibland spelade på, och som jag tror kan vara negativt i längden.

Jag skriver just nu hemtenta. Och på något sätt (för vg i alla fall) ska man kunna presentera djup och bredd på fyra sidor, om minst sju olika teorier/vetenskapliga artiklar. Hur? Seriöst hur?

Onsdag 15 februari

Jag sitter ju nu på skolbiblioteket och skriver på min uppsats. Men min hjärna går i ultrarapid idag så jag får inte jättemycket gjort. Dessutom gör min handled lite ont och är stel – för igår tatuerade jag mig. På King Carlos tattoo vid Sankt Eriksplan. Mina första två tatueringar. Och det gick jätte bra. Det ena är ett citat (känns knappt) och det andra är ett bi på handleden. Den första gick väldigt fort och gjorde inte speciellt ont. Det var ju bara sträck. Biet kändes lite mer eftersom det var mycket detaljer, en del skuggning och dessutom var på handleden. Men det blödde så gott som ingenting alls. Och började inte vätska förrän typ 7 timmar senare. Men sen ingenting mer efter att jag tvättade det på kvällen. Och sårskorporna har redan kommit, så de kommer nog läka väldigt fort. Ser fram emot när det är hel läkt och lite varmare så jag kan har t-shirt. Bilder kommer när det har läkt, och inte är täck av sårskorpor och ser äckligt glänsande ut av tjock hudkräm.

Tillbaka till hemtentan – som varit rätt jobbigt att veta hur jag skulle lägga upp den. För jag har aldrig varit med om mer vaga instruktioner: ”Börja med att formulera ett kort syfte och en forskningsfråga, och använd sedan kurslitteraturen som stöd i en diskussion om hur tidigare forskning kan hjälpa dig att förstå och studera det här området. Vi vill att du refererar till minst fem kapitel/artiklar ur kurslitteraturen, samt att du letar reda på minst två egna vetenskapliga källor som inte finns i listan (ej tidigare uppsatser).” Det har först varit de senaste dagarna jag insett vad det faktiskt måste innebära. Aja, att jag hatar vaghet och otydlighet är väl knappast en nyhet. Jag har också mejlat läraren ett antal gånger, vilket hjälpt.

Idag

Deadlinen på hemtentan var klockan 13 igår och jag lämnande in den 18 i förrgår kväll (rekordtidigt för en större uppgift!). jag har ingen aning om jag tolkade uppgiften rätt, men försöker att inte bry mig om det. Det hjälper att alla andra varit lika förvirrade (förstår inte varför det är så svårt för journalistiken att formulera förstaliga uppgifter – för att inte tala om att få datum och scheman rätt…). Och tatueringarna läker fint, även om biet har börjat klia nu. Inatt så pass mycket att jag typ vaknade varje timme av det.

Annonser

En tanke på “Ny vecka, ny start.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s