Work is repetition.

Oh Messy Life – Cap’n Jazz

Det är tydligen meningen att jag ska brottas med komplicerade och oformliga teorier i mina uppsatser. Nu – politikens estetik. Som det är nu kan jag inte ens försöka beskriva vad det innebär, men min handledare rekommendera den och sa att om jag använde den så skulle min uppsats handla om någonting som inte skrivits förut. Originalitet – mitt ledord. Det innebär visserligen att alla inte är intresserade av vad jag skriver, men jag hittar i alla fall mitt eget lilla hörn, min nisch. Vad jag än skriver på så är det ändå något jag eftersträvar.

Jag var på biblioteket efter handledningen i fredags och frågade hur man fjärrlånade, hon frågade då om det var till uppsats, och sa att jag istället skulle fylla i formuläret för att de skulle köpa in böckerna. Wow. Vad har de för budget? Imorgon ska jag till KB, fixa lånekort, fjärrlåna böckerna tills skolbibblan har fått in dem och sitta där och försöka komma underfund med min teori. Wikipedias mycket kortfattade beskrivning (och andra artiklar, blogginlägg och Redditsidor) har fått mig intresserad i alla fall:

The aestheticization of politics was an idea first coined by Walter Benjamin as being a key ingredient to Fascist regimes. In this theory, life and the affairs of living are conceived of as innately artistic, and related to as such politically. Politics are in turn viewed as artistic, and structured like an art form which reciprocates the artistic conception of life being seen as art.

För i övrigt så började handledningen på ett mycket underhållande sätt. Det är samma handledare jag hade på b-uppsatsen (jag gillar politisk ideologi och det är hans område), men han är inte den mest varma människan, det är en tydlig uppdelning – student och lärare. Men i alla fall, han frågade direkt ”Vad det du som tog upp Shakespeare i hemtentan?” ”Ja…” ”Bra.” Det är ett högt betyg från honom. Det var talet från Jean-Claude Junker där jag hittade ett ordval som stack ut: ”We must also show solidarity with Africa. Africa is a noble and young continent, the cradle of humanity.” Så jag googlade den, och fann att formuleringen noble and young överensstämde med Shakespeares pjäs Timon av Aten. Temat i pjäsen handlar bland annat om att låna pengar och hur det är något negativt. Och i det stycket pratar Juncker om bistånd till Afrika. Vilket är rätt intressant.

Tills på fredag ska jag sammanfatta mitt PM, för att han ska godkänna min idé. Om det går bra så kan jag berätta vad jag ska skriva om.

Fire is motion
Work is repetition
This is my document
We are all, all we’ve done
Fire is motion
Is motion growth?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s